LotusEffect

LotusEffect

Share

סרום טיפולי לעור הפנים המופק בעבודת יד מחומרים טבעיים בלבד ומכיל שמנים אתריים.

מי אני?
קוראים לי קארין, אני ארומתרפיסטית מוסמכת וסטודנטית לנטורופתיה.
בוגרת תואר ראשון במדעי החיים ותואר שני בהוראת המדעים ומכאן האהבה שלי לצמחים.
כיצד הגעתי להכין תמציות טבעיות מצמחים?
מאז ומתמיד התעניינתי בתזונה והכרתי בחשיבות המזון שאנו צורכים.
במהלך ההריון היה לי חשוב להקפיד על תזונה נכונה, אך גם על חומרים המגיעים לי לגוף דרך העור. התחלתי להשתמש במוצרים טבעיים בלבד וישר ראיתי את השינוי. רציתי ללמוד ולחקור את הנושא לעומק, לכן התחלתי לימודי ארומתרפיה והמשכתי ללימודי נטורופתיה.

11/03/2022

שמן אתרי ילנג ילנג - Cananga odorata
מקור הצמח: אינדונזיה, מלזיה והפיליפינים.

הילנג ילנג נפוץ מאוד בתעשיית הבשמים והקוסמטיקה בגלל הריח המתוק והעשיר שלו, אך מלבד ריחו הארומתי קיימים לו שימושים רפואיים רבים.

בג'אווה וויאטנם השתמשו בפרחים המיובשים של הילנג ילנג על מנת לטפל במחלת המלריה, בנוסף היו רוקחים מפרחי הילנג ילנג משחות לטיפול באסתמה.
באינדונזיה השתמשו בשמן על מנת להגביר את תחושת האופוריה בזמן קיום יחסי מין ולהורדת החרדה בזמן הביצוע.
עפ"י המתיישבים השונים באיי הודו, שימוש ישיר של העלים על העור מסייע בהפחתת גרד ומטפל בקשקשים.
שימושים מסורתיים נוספים לילנג ילנג הם טיפול בחרדה, כאבי בטן, עצבנות יתר ולחץ דם גבוה.

בארומתרפיה משתמשים בשמן על מנת לטפל באפילפסיה, רמות סוכר גבוהות בדם, יובש נרתיקי בגיל המעבר, טיפול בלחץ, חרדה ונדודי שינה. השמן האתרי סדטיבי ומאוד מרגיע, עובד על מערכת העצבים ועושה הרגעה ואיזון בהיבט הורמונלי.
בהיבט המנטלי, הוא עוזר לשחרר דאגות ומחשבות טורדניות, דוחף לעשייה והתגברות על מכשולים, מחבר לאהבה עצמית ולהנאה מהחיים.

במחקר שנעשה על הילנג ילנג נמצא כי ניצני הפרחים מכילים רכיבים המעכבים את ייצור עודף המלנין בעור (המלנין הוא פיגמנט הנוצר ע"י תאים הנקראים מלנוציטים הנמצאים בעור ותפקידו להגן על העור מפני השמש). למעשה הילנג ילנג מונע פיגמנטציה בעור (כתמים כהים בעור). ככל שהעור מתבגר הוא נעשה דק יותר, והסיכוי לפיגמנטציה בעור גדל. לכן מומלץ להשתמש בסרום המכיל ילנג ילנג על מנת למנוע ולטפל בפיגמנטציה.
בנוסף, לשמן תכונות נוספות ונהדרות של ריפוי, חיטוי והרגעה של העור. השמן מושך לחות לעור ולכן מעולה לעור שמן או מבוגר.

קישור למחקר:
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2015/896314/

12/02/2022

שמן אתרי עץ התה
melaleuca alternifolia
מקור הצמח: אוסטרליה.
השמן האתרי מופק מהעלים.

שמן מאוד עוצמתי בעל תכונות אנטי בקטריאליות ואנטי-פונגליות בזכות מולקולה מיוחדת שנמצאת בו - Terpinen-4-ol.
המולקולה פוגעת בחדירות הממברנה של החיידקים, גורמת לנזק בלתי הפיך ובסופו של דבר להשמדתם.
בזכות אותה מולקולה, שמן עץ התה נחשב למחטא היעיל ביותר ומחקרים חדשים יותר אף מראים כי ניתן יהיה להשתמש בשמן כחלופה לאנטיביוטיקה.

בארומתרפיה משתמשים בשמן לחיזוק המערכת החיסונית, טיפול בהצטננויות, שפעת ודלקות.

כיצד השמן מסייע לעור? בזכות התכונות האנטי-בקטריאליות והאנטי-פונגליות שלו, השמן מעולה לטיפול בזיהומים על פני העור (במיוחד אקנה, הרפס, פטריות, נגעים, חתכים ופצעים*)

*לא בשימוש ישיר על העור רק כחלק מתערובת.

https://sfamjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1046/j.1365-2672.2000.00943.x

https://www.hindawi.com/journals/bmri/2018/2396109/

04/02/2022

שמנים אתריים - מה חשוב לדעת?

שמנים אתריים מופקים מצמחים במגוון שיטות אך השיטה הנפוצה ביותר היא זיקוק בקיטור. ניתן להפיק את השמן מהעלים, הפירות, הזרעים, שורשים, קליפות הגזע ואפילו שרפים.

אזהרות ודברים שחשוב לדעת:
בשמנים אתריים קיימים חומרים פעילים. כלומר, קיימות בהם מולקולות שונות שיכולות להיקשר לתאים ולגרום להתרחשות של תהליכים שונים בגוף. לרוב, תהליכים אלו טובים ומיטיבים אתנו ועם הבריאות שלנו. אך במצבים מסוימים הם יכולים לפגוע או לגרום לנזק.

לכן חשוב לדעת להשתמש בהם נכון ולדעת להימנע במצבים מסוימים. כמו למשל:
* הריון
*אפילפסיה
*טיפולים כימותרפיים
*תרופות שונות
*חשיפה לשמש - חלק מהשמנים הם פוטוטוקסים (*בחשיפה לשמש שמנים מסוימים עלולים לגרום לפגיעה בעור, מעיין כוויה או צריבה. )
*תינוקות

כמובן שחלק מהשמנים יכולים להיות בטוחים לחלוטין לתינוקות, אך פחות לחולי אפילפסיה.
או בטוחים לחלוטין לנשים בהריון, אך לא בחשיפה לשמש.

לכן חשוב לקרוא את האזהרות ולשאול ארומתרפיסט/ית לפני מריחה/לקיחה/הרחה.

מקווה שהפוסט עוזר ועושה סדר למי שצריך🙂

28/01/2022

שמן אתרי פטשולי PATCHOULI - POGOSTEMON PATCHOULI

בשמן הפטשולי משתמשים בעיקר בתעשיית הבשמים מאחר והוא בושם בעצמו. אין תחליף סינתטי או כימי ולכן הוא כה נדיר בתעשיית הבישום. הוא מתערבב טוב עם שמנים אחרים ומעניק ניחוח ארומתי עשיר לכל בושם.

בארומתרפיה משתמשים בשמן על מנת להרגיע את מערכת העצבים, נחשב לסדטיבי - מטפל בחרדות, דיכאון, מתחים וחוסר ביטחון.
מעולה לאנשים שנמצאים בתהליך ירידה במשקל - מגביר כוח רצון והתמדה.

ברפואה הסינית משתמשים בעלים של הצמח על מנת לטפל בצינון, שילשולים, הקאות, בחילות וכאבי ראש.
ביפן ומלזיה הצמח משמש כתרופת נגד להכשות נחש, והעלים הטריים משמשים לטיפול בכוויות.
בנוסף השמן האתרי משמש לטיפול בפטריות, בקטריות, ועקיצות של חרקים.

מהי פעילות השמן על העור? הפטשולי נחשב לשמן הפעיל ביותר על העור. הוא ידוע כמחדש רקמות, אשר עוזר להמריץ את הצמיחה של תאי עור חדשים. בנוסף הוא מסייע לריפוי פצעים ומפחית היווצרות של צלקות.

הפטשולי מעולה לכל בעיות העור: אקנה, דרמטיטיס, סבוריאה, פסוריאזיס ועוד.
מזין את העור, מעניק גמישות ושומר על לחות.

לקריאה נוספת: https://cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/2289/1746

מחקר נוסף ושווה קריאה הנעשה על אלכוהול פטשולי (PA) הנמצא בשמן האתרי ובעל פעילות אנטי-סרטנית (ע"י הגברת האפופטוזיס והפחתת הגדילה של תאים סרטניים במעי הגס).
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1567576913001422

19/01/2022

סרום Lotus Effect
סרום טיפולי המופק מרכיבים טבעיים בלבד ומכיל שמנים אתריים.
הסרום מותאם באופן אישי לכל מטופל ויכול לטפל בבעיות עור שונות.
מעניק הגנה, נספג במהירות ומשאיר את העור בריא, נעים וגמיש.

הסרום מתאים להגנה, שיקום ומניעה של נזקים לעור ויכול להתאים לבעיות עור נפוצות:
אקנה
קמטים
צלקות
עור יבש ומגורה
אטופיק דרמטיטיס
פסוריאזיס
עור שמנוני
כתמי שמש
סימני עייפות
פטריות
ועוד...

מדוע מומלץ לרכוש את הסרום Lotus Effect?
הייחודיות ב-Lotus Effect היא שניתן להתאים את הסרום במיוחד לעור הפנים שלכם.
לקוחות הרוכשים את הסרום מקבלים ייעוץ, ליווי ומעקב טיפולי ללא עלות.

כמו פרח הלוטוס שיש לו את היכולת להגן על עצמו מהסביבה באמצעות שכבת הגנה המיוצרת ע"י עלי הכותרת שלו, כך הסרום שלי יעניק לעורך את ההגנה שהוא צריך, יזין וישקם אותו, יעניק לו לחות ויסייע לתהליכי הריפוי שלו.

מי אני?
קוראים לי קארין, אני ארומתרפיסטית מוסמכת וסטודנטית לנטורופתיה.
בוגרת תואר ראשון במדעי החיים ותואר שני בהוראת המדעים ומשם האהבה שלי לצמחים. אני משלבת בין שני העולמות ומיישמת את הידע שצברתי ברקיחת סרום טיפולי לעור, משמנים טבעיים בלבד ושמנים אתריים שיתנו את המענה לבעיות עור שונות ולהגנה ושמירה על עור בריא, נעים וגמיש.

**איך מזמינים?**

ניתן ליצור איתי קשר בוואטסאפ : https://wa.me/972586672743

18/01/2022

שמן אתרי לימון
citrus limonum

מלבד היותו רכיב אהוב וחשוב במטבח, הלימון ידוע כבעל יתרונות בריאותיים רבים וניתן להשתמש בפרי עצמו על מנת לשפר את הבריאות וגם את מראה העור.

הלימון מכיל ריכוז גבוה במיוחד של ויטמין C כ-88%! (ללא הקליפה)

מחלת צפדינה נגרמת עקב מחסור חמור בויטמין C ועלולה לגרום לירידה בתאי דם אדומים, מחלת חניכיים, שינויים בשיער ודימומים בגוף.
המחלה תקפה בעיקר מלחים, שהפליגו למשך זמן ארוך והתזונה שלהם לא כללה פירות וירקות. הטיפול שניתן באותה תקופה (תחילת המאה ה-18) למחלת הצפדינה היה מיץ לימון.

השמן האתרי מכיל ריכוז גבוה של מולקולת D-lemonene כ- 55%-75%. המולקולה מפרקת וממיסה שומנים, מסייעת לניקוי רעלים, בעלת פעילות אנטי-סרטנית ומסייעת להתקפי אסתמה.

איך הלימון משפיע על העור?
במחקר נמצא כי לשמן האתרי של הלימון יש פעילות אנטי-אייג'ינג גבוהה על העור ושימוש מתמשך אף עשוי למנוע מחלות עור הנגרמות משינויים סביבתיים ע"י איזון רמות החמצון של העור.

בארומתרפיה משתמשים בשמן האתרי לטיפול בפטריות (פטריית שמש במיוחד), יבלות, הרפס, פסוריאזיס, עקיצות, קשקשים וצלוליטיס.

לקריאה נוספת של השפעת הלימון על העור: https://journalejmp.com/index.php/EJMP/article/view/13972/25639

15/01/2022

שמן אתרי הדס
myrtus communis
יוחס לאהבה ולקדושה.
מקושר לעוצמה נשית.

עלי ההדס בעלי ריח חזק ונעים ולכן משתמשים בו בתעשיית הקוסמטיקה לבשמים.

ההדס ידוע כאנטיספטי - בעל יכולת חיטוי.
ברפואה המסורתית משתמשים בעלים ובפרחים לטיפול בכאבי בטן, עצירות, טפילים במערכת העיכול, חוסר תיאבון, שיעול, היפוגליקמיה חתכים בעור ועוד.

שמן ההדס מטפל במרבית תחלואות העור מאחר והוא מכיל חומרים אנטי דלקתיים ואנטי בקטריאליים: פסוריאזיס, דרמטיטיס, אקנה, סבוריאה וקשקשים.
הוא גם מחזק את שורש השערה ועוזר למניעת נשירת שיער.

מחקרים רבים הוכיחו את יעילותו של ההדס כאנטי-בקטריאלי ואת יעילותו כנוגד חמצון.

קישור למאמר: https://reader.elsevier.com/reader/sd/pii/S0944501313001766?token=B24A2AA04D85F638D322C7F6F7AB052CFC6BDDCA6D34AE5CCB556DAAA1472F2A8E133C12DF179559C4BBEC5C1CDA7AE8&originRegion=eu-west-1&originCreation=20220115131205

06/01/2022

שמן אתרי גרניום
pelargonium graveolens

ברפואה המסורתית משתמשים בגרניום לטיפול בטחורים, דיזנטריה, דלקות וסרטן.
הוכח כי לגרניום יש פעילויות נוגדות חמצון, אנטי בקטריאליות ופטרייתיות.

השמן האתרי מיוחד מאוד, הוא משפיע בעיקר על מאזן המים בגוף, על העור, ועל האיזון ההורמונלי. לכן הוא מצוין לטיפול בבצקות, גיל המעבר, PMS ועוד.

השימוש בו בקוסמטיקה נפוץ מאחר והגרניום מעולה לעור - מושך לחות ומטפל בעור יבש ומגורה.

מומלץ לקרוא עוד על צמח הגרניום.
קישור למאמר:http://nopr.niscair.res.in/bitstream/123456789/33014/1/IJTK%2014%284%29%20558-563.pdfhttp://nopr.niscair.res.in/bitstream/123456789/33014/1/IJTK%2014%284%29%20558-563.pdf

Want your business to be the top-listed Beauty Salon in Tel Aviv?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Telephone

Website

Address


Tel Aviv