SaponLabs Shop
Saponlabs is a research laboratory focused on replacing synthetic chemicals used in cosmetics by natural extracts.
18/10/2020
🙂
Wobec zachodzących w coraz szybszym tempie zmian klimatu, bardzo istotnymi zagadnieniami dotyczącymi środków powierzchniowo czynnych stosowanych w kosmetykach są ich wpływ na środowisko oraz biodegradowalność♻️ SaponLabs Shop
CAŁY ARTYKUŁ DOSTĘPNY JEST W NR 2/2020 KWARTALNIKA "CHEMIA I BIZNES. RYNEK KOSMETYCZNY I CHEMII GOSPODARCZEJ"
ZAPRASZAMY do lektury⬇️🙂
✅https://www.chemiaibiznes.com.pl/aktualnosc/surfaktanty-syntetyczne-vs-biosurfaktanty-wplyw-na-srodowisko-i-biodegradacja
08/05/2020
"99% składników pochodzenia naturalnego" - co to właściwie znaczy ? Najkrótsza odpowiedź jest bardzo prosta - NIC !
Skoro w ogóle zainteresowało Was to pytanie to na pewno wiecie, że prawdziwych informacji na temat składu kosmetyku czy produktu chemii gospodarczej nie należy szukać na przodzie etykiety, skąd krzyczą do Was tzw. "deklaracje marketingowe", tylko w części rozpoczynającej się słowami "SKŁADNIKI/INGREDIENTS", po których najczęściej następuje długa lista składników formulacji. Rzeczywiście, w większości produktów pierwszym i zarazem głównym składnikiem jest woda ("water", "aqua"), która jest oczywiście składnikiem pochodzenia naturalnego... Natomiast we wszystkich przeanalizowanych przez nas produktach zawierających deklaracje typu "99% składników pochodzenia naturalnego" (występują też wersje "98%", "97%" itd.) producent nie podaje szczegółowych informacji o składzie (w produktach chemii gospodarczej nie ma takiego obowiązku), bądź też znajdziecie tam głównie substancje wytwarzane na drodze syntezy chemicznej. Nie chcemy podawać konkretnych przykładów, ale podążając tym tropem bez trudu moglibyśmy uznać, że WSZYSTKIE produkty przerobu ropy naftowej są produktami "pochodzenia naturalnego". Bo czy ropa naftowa nie jest produktem naturalnym powstającym ze szczątków organicznych? Już dzieci w szkole podstawowej wiedzą, że JEST :)
16/04/2018
Olej z dzikiej róży działa delikatnie ściągająco. Właściwości regeneracyjne kwasu transretinowego wykorzystuje się w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji rozstępów czy blizn redukując ich widoczność i poprawiając elastyczność. Dodatkowo redukuje przebarwienia i polepsza koloryt skóry.
16/04/2018
Wciąż czujesz się młodo, a Twoje dłonie tego nie odzwierciedlają? Jest na to jedna rada- Zestaw Przeciwstarzeniowy Domowego Spa! Wypróbuj sama a przekonasz się, że nic nie zadba lepiej o Twoje dłonie :))
13/04/2018
Olej z dzikiej róży posiada wyjątkową kompozycję chemiczną, zawiera naturalny kwas transretinolowy, który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Ponadto olej z dzikiej róży jest bogaty w NNKT, które poprawiają elastyczność skóry i polepszają poziom jej nawilżenia. Olej z dzikiej róży zawiera także karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych.
13/04/2018
Nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzące z oleju awokado regenerują skórę, oddziałują przeciwalergicznie, powstrzymują transepidermalną utratę wody. Olej z awokado zawiera skwalen posiadający właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne oraz chlorofil również przeciwzapalny i łagodzący. Olej z awokado zalecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej, starzejącej się, z problemami.
12/04/2018
Wizytówką każdej kobiety są dłonie, aby zawsze pięknie się prezentowały zatrzymaj dla nich czas z Zestawem Przeciwstarzeniowym Domowego Spa! Olej ze słodkich migdałów, olej makadamia, skwalan, sól himalajska, olejek geranium oraz cytrynowy doskonale poradzą sobie z tym zadaniem, sprawdź sama!
12/04/2018
Olej z awokado otrzymywany jest w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado. Olej awokado jest bardzo cenionym olejem ze względu na dużą zawartość witamin: A, B, E, H, K, PP, F, nienasyconych kwasów tłuszczowych, aminokwasów i protein.
11/04/2018
Olej morelowy jest łatwo wchłaniany przez skórę. Ma właściwości nawilżające i wygładzające naskórek. Polecany jest do wszystkich rodzajów skóry. Stosowany na skórze dojrzałej ogranicza powstawanie zmarszczek. Może być stosowany do skóry wrażliwej, podrażnionej, z zapaleniami i suchej. Dzięki swoim właściwościom jest stosowany do masażu dorosłych jak również i dzieci.
11/04/2018
Olej morelowy otrzymywany jest pestek owoców moreli zwyczajnej. Olej morelowy jest lekki i delikatny, przezroczysty, lekko żółty. Ma charakterystyczny delikatny zapach. W temperaturze pokojowej jest płynny. Olej morelowy zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i linolowy, witaminę A i E.
10/04/2018
Olej ze słodkich migdałów można stosować do każdego rodzaju cery, ale szczególnie polecany jest do cery wrażliwej, suchej i skłonnej do podrażnień. Olej ze słodkich migdałów działa jak naturalny emolient, wygładzając oraz nawilżając skórę. Łatwo się wchłania, co sprawia, że nie pozostawia na skórze tłustej warstwy, jednocześnie pełniąc funkcje ujędrniające.
10/04/2018
Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion drzewa migdałowego pochodzącego naturalnie z okolic Morza Śródziemnego. Olej ma przyjemny zapach i bursztynową barwę. Zawiera witaminę A, a także witaminy D i E. Dodatkowo posiada w sobie również kwasy tłuszczowe nienasycone: oleinowy i linolowy.
Kliknij tutaj, aby odebrać Sponsorowane Ogłoszenie.
Kategoria
Skontaktuj się z firmę
Strona Internetowa
Adres
Ulica Noakowskiego 3, Lab. 330
Warsaw
